Председатель Правления ЦО Ал-Анон в Украине о Большом Информационном Собрании

Дорогі друзі та шановні гості!

Відповідно до рішення Другої Всеукраїнської робочої конференції сімейних груп Ал-Анон\Алатін, яка відбулася 26-27 липня 2014 року в м. Луцьку, був створений Тимчасовий Оргкомітет по підготовці та проведенню Великих інформаційних зборів, присвячених 25-річчю Ал-Анон в Україні. До його складу увійшли члени Співдружності Ал-Анон з м. Києва.

Зазначені збори відбулися в актовому залі Киівського Будинку Вчителя 2 грудня 2014 року, в них прийняли участь більше 80 учасників – як членів Ал-Анону з України, так і професіоналів, які мають стосунок до проблем сімей, пов’язаних з алкогольною хворобою.

Організатори цієї зустрічі мали своєю ціллю проінформувати всіх зацікавлених осіб про сферу діяльності, принципи і завдання Ал-Анону , про спосіб, в який спільнота Ал-Анон допомагає сім’ям алкоголіків, а також спробувати налагодити співпрацю з тими, хто виявить таке бажання.

Нашими гостями були представники центрів соціальних служб, лікарі-наркологи, психологи, вчителі та завучі київських шкіл, представники Міністерства оборони і Міністерства соціальної політики, системи Міністерства охорони здоров’я, районних відділів МВС у м. Києві. Було багато виступаючих, серед них – головний лікар Київської міської наркологічної лікарні, директор Деснянського районного центру соціальних служб, медичний психолог, керівник реабілітаційної програми для залежних від алкоголізму, тренер школи для родичів алкоголіків, члени Співдружностей АА та Ал-Анону з різних міст України.

Зібрались люди, щиро стурбовані вкрай небезпечною ситуацією, яка склалася в нашій країні з алкоголізмом, і вони щиро ділилися своїми переживаннями і міркуваннями, що би ми могли спільно зробити для вирішення наших спільних проблем.

Цікавим був виступ Терези, члена Ал-Анону з Польщі, яка вже вдруге приїхала до Києва, щоб поділитися своїм багатим досвідом служіння з українськими подругами. Тереза, яка має 19-річний досвід діяльності на різних рівнях служіння спільноті, відзначила високий рівень організації нашого інформаційного зібрання, і це було нам дуже приємно. Також приємно було чути слова похвали на адресу Ал- Анону від представників дружньої спільноти АА, і отримати “Подяку” з нагоди ювілею 25-річчя Ал-Анону України від Головного лікаря Київської міської наркологічної клінічної лікарні “СОЦІОТЕРАПІЯ”.

Зустріч тривала з 15 до 17 години, а потім ще в дружніх дискусіях за чаєм ми довго не могли розійтись. Атмосфера була дружньою і доброзичливою.

В мене особисто все це пробудило почуття відповідальності перед нелегкими завданнями, які перед нами стоять, і водночас надії, що є люди, на допомогу яких можна розраховувати. Як казала колись Лоїс, засновниця Ал-Анону: “Досить однієї людини, аби розпочати якусь справу, але треба багатьох людей, аби її продовжувати”.

Хочеться вірити, що такі люди знайшли одні одних на нашому інформаційному зібранні.

Рада Повірників Ал-Анон в Україні висловила свою щиру вдячність всім організаторам та учасникам цього заходу.

ЦО Ал-Анон та Оргкомітет з підготовки та проведення Великого інформаційного зібрання Ал-Анону в Україні, присвяченого 25-річчю Ал-Анон в Україні, в свою чергу, також висловлює свою щиру подяку за плідну співпрацю всім керівникам установ та організацій, які відгукнулися на запрошення ЦО Ал-Анон та прийняли участь у донесенні ідей Ал-Анону.

З повагою та надією на подальшу співпрацю,
Голова Центру Обслуговування
сімейних груп Ал-Анон\Алатін в Україні,
Ганенко Раїса.
08.12.14 р.

Komitet organizacyjny kijowskich grup Al-Anony Ukrainy wyraza swoja szczera wdziecznosc Al-Anonu Polski za pomoc w organizacii informacyjnego spotkania z profesionalistami i uczestnictwo w takim spotkaniu p.Teresy Krzewinskiej , przedstawicielki Al-Anonu Polski.
Prezes Biuro sluzb krajowych Al-Anon Ukrainy Ganenko Raja

PS. За результатами проведеного заходу, від гостей, які приймали участь у Великих інформаційних зборах, ЦО (станом на 08.12.14 р.) вже отримав наступні пропозиції:

– надання приміщення для створення нової групи за адресою: м. Київ, вул. Петра Запорожця, 20;

– надання приміщення (до 60 осіб) для донесення ідей Ал-Анону до фахівців загальноосвітніх шкіл та батьків школярів у Солом’янському районі м. Києва;

– отримано лист від Українського науково-дослідного інституту соціальної і судової психіатрії та наркології МОЗ України, в якому зазначено, що в теперішній час в Україні значними темпами зростає кількість сімей, страждаючих від хвороби алкоголізму, Інститут схвалює основну мету Співдружності Сімейних груп Ал-Анон, яка полягає в підтримці та сприянні подоланню наслідків хвороби для членів сімей та близького оточення хворих на алкоголізм.

Також, директор цього Інституту — д.мед.н. І.Я. Пенчук, висловила сподівання на майбутню співпрацю, стосовно вищезазначених питань, а також очікування отримання інформаційних матеріалів.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *